Umjesto velike količine teksta, slijedi strip odnosno recept u slikama.
Evo koji su vam sastojci potrebni:
Za pesto:
2 žlice bučinih sjemenki
1 žličica bučinog ulja
malo soli
Za tijesto:
250g brašna
4g suhog kvasca
5g soli
200g maslaca
150 g svježeg sira
Za nadjev:
100g svježeg sira
1 žumanjak
malo soli
Prvo napravite tijesto. Pomiješajte brašno, sol i kvasac,
dodajte sir i na kockice narezan hladni maslac pa rukama ili mikserom umijesite
glatko tijesto. Pokrijte krpom pa ga ostavite 45 minuta da se diže.
U mužaru zdrobite bučine sjemenke, dodajte im ulje i sol
pa napravite pesto.
U posebnoj posudici pomiješajte sir, žumanjak i sol.
Uključite pećnicu da se zagrije na 200°C.
Razvaljajte
tijesto koliko god tanko možete i u što pravilniji četverokut. Polovinu tijesta
premažite s polovinom količine nadjeva i ravnomjerno pospite s polovinom
količine pesta.
Preklopite
nenamazani dio tijesta preko namazanog. Lagano pritisnite rukama da izađe sav
zrak. Ponovo premažite polovinu površine preklopljenog tijesta s polovinom
preostale količine nadjeva i polovinom preostale količine pesta.
Ponovo preklopite. Lagano razvucite dobiveno tijesto
rukama kako bi ga još malo raširili. Površinu tijesta premažite preostalim
nadjevom i pestom.
Nožem izrežite pogačice pa ih pecite 20-25 minuta na 200°C.
Nema komentara:
Objavi komentar