subota, 16. studenoga 2013.

POGAČICE SA SIROM I PESTOM OD BUNDEVINIH KOŠTICA

Evo jedan prijedlog za super efektan fingerfood kojeg je jednostavno napraviti, a izgleda kao da ste se prilično potrudili. I što je najvažnije, ove su pogačice jako zabavne za izradu. Najfinije su dok su još tople, ali su zbog količine nadjeva sočne i drugi dan. Ako ga dočekaju.

Umjesto velike količine teksta, slijedi strip odnosno recept u slikama.

Evo koji su vam sastojci potrebni:

Za pesto:
2 žlice bučinih sjemenki
1 žličica bučinog ulja
malo soli

Za tijesto:
250g brašna
4g suhog kvasca
5g soli
200g maslaca
150 g svježeg sira

Za nadjev:
100g svježeg sira
1 žumanjak
malo soli

Prvo napravite tijesto. Pomiješajte brašno, sol i kvasac, dodajte sir i na kockice narezan hladni maslac pa rukama ili mikserom umijesite glatko tijesto. Pokrijte krpom pa ga ostavite 45 minuta da se diže.

U mužaru zdrobite bučine sjemenke, dodajte im ulje i sol pa napravite pesto.




U posebnoj posudici pomiješajte sir, žumanjak i sol.

Uključite pećnicu da se zagrije na 200°C.

Razvaljajte tijesto koliko god tanko možete i u što pravilniji četverokut. Polovinu tijesta premažite s polovinom količine nadjeva i ravnomjerno pospite s polovinom količine pesta.


Preklopite nenamazani dio tijesta preko namazanog. Lagano pritisnite rukama da izađe sav zrak. Ponovo premažite polovinu površine preklopljenog tijesta s polovinom preostale količine nadjeva i polovinom preostale količine pesta.



Ponovo preklopite. Lagano razvucite dobiveno tijesto rukama kako bi ga još malo raširili. Površinu tijesta premažite preostalim nadjevom i pestom.


Nožem izrežite pogačice pa ih pecite 20-25 minuta na 200°C.





Nema komentara:

Objavi komentar