nedjelja, 2. ožujka 2014.

ČOKOLADNI MUFFINI S ARANCINIMA, COINTREAUOM I MARCIPANOM


Čini se da sam malo zapustila blog. Nisam prestala kuhati, a vrlo često to što skuham i poslikam, ali jednostavno ne stignem zastati, prebaciti fotke i napisati par (više ili manje) smislenih rečenica uz recept. Posljedica toga je da imam nekoliko recepata na lageru koji čekaju svoj trenutak da prebacim slike i napišem post. Čvrsto sam odlučila da ću danas objaviti jedan od tih recepata na čekanju. A onda sam popodne ispekla ove muffine. I zaključila da taj recept jednostavno ne može čekati i da ga moram odmah napisati. Odmah. Iako cijeli dan pada kiša, prilično je mračno i fotke baš i nisu neke. Odmah.

Nemojte da vas to što je riječ o muffinima zavara. Ovaj je kolač kategorija za sebe. Bogat, sočan, čokoladan... Divan.

Evo recepta:

50 g arancina
Cointreau za namakanje (nisam mjerila količinu, ali nisam ni pretjerivala s količinom)
80g marcipana
100 g tamne čokolade

100 ml mlaćenice
50 ml kiselog vrhnja
40 g maslaca
80 ml suncokretovog ulja
2 jaja
40 g badema
115 g šećera
115 g brašna
30 g kakaa
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
malo soli

Arancine narežite na komadiće pa ih prelijte Cointreauom. Ne moraju plivati, dovoljno je da budu lagano potopljeni. Marcipan i čokoladu također narežite na male komadiće i odložite sa strane. Sameljite bademe.

Otopite maslac i pomiješajte s uljem. Lagano pjenjačom umutite jaja, dodajte im šećer, otopljeni maslac s uljem, mlaćenicu i kiselo vrhnje.

Prosijte pa posebno pomiješajte sve suhe sastojke osim badema. Umiješajte ih u mokre sastojke pa na kraju dodajte bademe, arancine skupa s likerom i čokoladu.



Rasporedite u kalupe za muffine pa pecite 20ak minuta na 175°C.


Nema komentara:

Objavi komentar