Ovaj post bi se slobodno mogao sastojati
od slike i naslova. I sve bi bilo jasno. Ova je salata toliko jednostavna da
recept stane u jednu jedinu rečenicu. Međutim imam ga potrebu podijeliti sa
svima jer je fantastičan u svojoj jednostavnosti. OK, jasno je da je ovo moje
subjektivno mišljenje, ali stvarno bi bila šteta da ne probate ovu salatu.
Obzirom da je dostupna samo u ovo doba godine dok ima crvenih rog paprika, sad
je pravo vrijeme za to. Ja je pravim i jedem gotovo svakodnevno. Kao samostalan
obrok ili kao prilog uz neko meso. Jučer sam je jela za ručak, danas za večeru.
Sutra moram ići kupiti paprike. Opet.
Probavala sam dodavati razne dodatke u nju
i svaki bih se put uvjerila da je najbolja u ovom najjednostavnijem obliku.
Pa evo recepta za jednu porciju:
2 crvene rog paprike
1 žličica suncokretovog ulja
1 kockica feta sira (2x2x2 cm)
1 žlica sitno sjeckanog peršina
1 žlica bučinog ulja
Paprike operite, osušite papirnatim
ručnikom, premažite suncokretovim uljem i stavite peći na 200C 30 – 40 minuta.
Okrenite ih tijekom pečenja da se ravnomjerno ispeku sa svih strana. Pečene
paprike odmah prebacite u zdjelu koju ćete pokriti plastičnom folijom kako bi
se paprike lakše mogle oguliti. Kad se paprike malo prohlade, ogulite ih i
uklonite sjemenke (osim ako ih, kao ja, ne volite jesti u salati). Po njima
namrvite feta sir, dodajte peršin i na kraju ulje. Promiješajte i imate gotovu
salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar