petak, 2. kolovoza 2013.

PAŠTETA OD PEČENE RIBE


Sigurno ste se već u životu zapitali što napraviti s ribom pečenom na gradelama ili u pećnici koja ostane od ručka ili večere, ohladi se i nikome više nije primamljiva za jesti. E pa ja ću vam reći. Napravite ovu paštetu! Istovremeno se riješite ostataka hrane i dobijete super zanimljivo i ukusno novo jelo.

U obzir dolaze sve vrste ribe, a što je riba bolja, bolja će biti i pašteta. Isto tako, pašteta će ispasti ukusnija ako je riba pečena na gradelama nego ako je pečena u pećnici. To je jednostavno tako.

Količine sastojaka ovise, naravno, o tome koliko vam je ribe ostalo pa se samo prilagodite tako da ostanete više – manje u okviru niže navedenih omjera.

Dakle, ja sam koristila slijedeće:

230g očišćene ribe (u mom slučaju orade)
3 tvrdo kuhana žumanjka
3 žlice kapara
1 žlica senfa
4 žlice maslinovog ulja
3 žlice limunovog soka
sol i papar

Sve sastojke smiksajte u multipraktiku ili sa štapnim mikserom i dobro, dobro ohladite. Meni je najdraža namazana na tost i poslužena s cherry rajčicama.








2 komentara:

  1. A uz dodatak jedne slane sardele ili inćuna, mislim da bi bila još bolja. Probaću kada nabavim slanu ribu, pa javljam.

    OdgovoriIzbriši