Čini se da sam malo zapustila blog. Nisam
prestala kuhati, a vrlo često to što skuham i poslikam, ali jednostavno ne
stignem zastati, prebaciti fotke i napisati par (više ili manje) smislenih
rečenica uz recept. Posljedica toga je da imam nekoliko recepata na lageru koji
čekaju svoj trenutak da prebacim slike i napišem post. Čvrsto sam odlučila da
ću danas objaviti jedan od tih recepata na čekanju. A onda sam popodne ispekla
ove muffine. I zaključila da taj recept jednostavno ne može čekati i da ga
moram odmah napisati. Odmah. Iako cijeli dan pada kiša, prilično je mračno i
fotke baš i nisu neke. Odmah.
Nemojte da vas to što je riječ o muffinima
zavara. Ovaj je kolač kategorija za sebe. Bogat, sočan, čokoladan... Divan.
Evo recepta:
50 g arancina
Cointreau za namakanje (nisam mjerila
količinu, ali nisam ni pretjerivala s količinom)
80g marcipana
100 g tamne čokolade
100 ml mlaćenice
50 ml kiselog vrhnja
40 g maslaca
80 ml suncokretovog ulja
2 jaja
40 g badema
115 g šećera
115 g brašna
30 g kakaa
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
malo soli
Arancine narežite na komadiće pa ih
prelijte Cointreauom. Ne moraju plivati, dovoljno je da budu lagano potopljeni.
Marcipan i čokoladu također narežite na male komadiće i odložite sa strane. Sameljite
bademe.
Otopite maslac i pomiješajte s uljem. Lagano
pjenjačom umutite jaja, dodajte im šećer, otopljeni maslac s uljem, mlaćenicu i
kiselo vrhnje.
Prosijte pa posebno pomiješajte sve suhe
sastojke osim badema. Umiješajte ih u mokre sastojke pa na kraju dodajte
bademe, arancine skupa s likerom i čokoladu.
Rasporedite u kalupe za muffine pa pecite
20ak minuta na 175°C.
Nema komentara:
Objavi komentar